helenehelberg -
FORSIDEN KONTAKT FØLG MEG ADD MEG

0

LONG TIME NO SEE

New Zealand tid: 18.26

Hei! Jeg vet det har gått en stund siden jeg har blogget, grunnen er at jeg rett og slett ikke føler for det.. Har hatt en god del å gjøre og har jo som sakt vært i Australia og kom nettopp hjem fra Auckland. Har også byttet vfamilie som kanskje ikke alle vet! Livet var ikke så enkelt etter jeg kom hjem fra Aussie, å det skjedde en del mellom tia fra jeg kom til jeg endelig byttet familie. Kan skrive et mer utdypene innlegg om folk lurer på hvorfor :) 

Det har faktisk skjedd masse i det siste, har vært House day noe jeg aldri har opplevd før. Alle skoler på samme dag i New Zealand har det. Vi er nemlig delt opp i 4 hus som i Harry Potter, haha syntes også logoene er litt like også.. haha! De heter Phoenix, Aquila, Draco og Pegasus.  Så vi skal nemlig gå i de fargene huse representere den dagen. Det funny e jo at alle kiwiwne drar den HELT UT! Vi gjør masse aktiviteter og det var ganske morsomt. 

Har også vært i Auckland forgje helg. Var helt fantastisk!! Var på Future Sound System, å der spilte både Martin Garrix, Afrojack og AVICII!! ååååhhh det var såå bra, for et LIV. Så hadde en koselig helge tur dit med Eenya <3 Vi var med masse venner som også dro på konserten og vi ble kjent med mange nye, til og med svensker ;)) Artig å møte folk du kan snakke med for en gangs skyld. 

Så slenger med noen bilder fra House day og dagen vidre! Jeg og Eenya hadde en liten "photoshoot" i Monaco, som er den nye plassen jeg bor på. Feiret også 18års dagen min noen uker siden hvis ikke alle visste det :))) Veldig koselig fikk masse fine gaver fra de nærmste her, og venter på gaver fraa de nære hjemme <3 gleder meg!!

Bloggeees <3

 

   

 • 2

  Svar på spørsmålsrunden

  Lokaltid i Sydney: 21:59

  ·      Hvordan er det å gå på skole der?
  Nayland College er ganske lett i forhold til norske skoler. Vi har to ganske lange pauser og hver time varer i 45 min, som gjør at skoledagene virker mye kortere enn de gjør i Norge. I tillegg har vi nesten aldri prøver eller lekser, og det krever mye mindre å oppnå gode resultater. Så med andre ord ganske chill.
   
  ·      Var det lett å få venner?
  I would say so. Ble jo kjent med de norske på veien ned hit og via facebook, så det tok ikke lang tid før vi norske ble close. De andre internasjonale ble jeg også ganske fort kjent med pga skolen (international program de første dagene). Kiwi?er er litt vanskeligere, men er man på fest så går det veldig raskt. Mange av guttene tar dessuten initiativ på facebook? Skjer stadig vekk enda.
   
  ·      Hvordan var den første dagen på ny skole?
  Det var chill. Eller, vi hadde kartleggingsprøver for å sjekke nivået vårt, det skjedde veldig spontant og jeg var ikke veldig fornøyd. Men vi fikk BBQ så var chill likevel. Hvis du lurer på om det var skummelt eller noe sånt så syns jeg ikke det.
   
  ·      Hvilket selskap reiser du med?
  Speak/aspect, kun 10 plasser i programmet hvert år. #FeelingSpecial

  ·      Bor du med en vertsfamilie?
  Nei bor på hotell i et år. Neida jo jeg gjør det.
   
  ·      Får du mye frihet?
  Ja, vertsforeldrene mine er ganske chill med innetid og hvor jeg er/fest/alkohol/regler osv. Trenger ikke si fra hvor jeg er absolutt hele tiden og sånt så har ganske mye frihet. (Er ikke sånn med alle)
   
  ·      Bor du med flere utvekslings studenter?
  Ja, har en vertssøster fra Tyskland. Ganske crack up, men må dele bad med henne L
   
  ·      Ble du kjent med Eenya før du reiste til new zealand? :)
  Vi møttes på Gardermoen og satt sammen på flyet hele reisen ned hit. Digger henne <3333333
   
  ·      Har du ett bilde av vertsfamilien din?
   
  ·      Hvordan Ingrid e din favoritt Ingrid? Å Hvorfor e ho så mye bedre enn de andre? <3 
      Jeg syns alle er fuckings tards. Liker ikke noen av dem. LOL
   
  ·      Trives du i vertsfamilien?
  Det har sine ups and downs, men har jo hørt/sett verre? Så ja er helt ok. I forhold til den friheten jeg har sammenlignet med andre vertsfamilier, (for eksempel i USA) så har jeg det ganske greit.
   

  ·      Hvem er dine beste venner?

   Marie og Eenya. BFF. Akkurat nå sitter vi her som three happy best friends på fly til SYDNEY motherfuckers!!!

   

  ·      Noen kjekke gutter?
  FAEN NEI!!!! Joda, gymgutta? som jeg aldri har snakket med? og kommer nok aldri til å gjøre heller. #Sad

  ·      Bor du i en storby?
  Nei, er sånn 60k innbyggere.
   
  ·      Hvordan er NZ?
  Naturen er sinnsykt fin, noe av det kan sammenlignes med Norge bare med en mer eksotisk touch. Hobbiten og Ringenes Herre har jo mesteparten av innspillingen sin her! Ellers er folka veldig avslappet, stor festekultur (sykt lett å bli kjent med folk på fest). Liker spesielt den regelen med at hvis man leier lokale så har ikke politiet rett til å shutte det ned. (!!! Yassss)

      

  ·       Hvilke butikker har de? 
        Vi har noen som heter Cotton On, Factorie og Supré. De er ganske lik Pull&bear, Berska og Gina Tricot. Savner typisk H&M og BikBok, for det har de rett og slett ikke. Men shoppingen er heller ikke så ille som jeg ble advart! (PS. De selger faen ikke undertøy, verken string eller nice BH?er.)
   
  ·      Hvordan bor du på NZ?
  Bor hos Holbrook familien (vertsfamilie altså) i en by som heter Nelson.
   
  ·      Hva går du?
  Gikk idrett 1. året, tok kryssløp pga. idrettsskade, så nå går jeg vanlig studiespesialiserende  Har du noen flere spørsmål, bare kommenter de så kan jeg ta de en annen gang :)) 

 • 7

  SPØRSMÅLSRUNDE

  New Zealand tid: 12:21

  Heihei, tenke jeg skulle ha en liten spørsmålsrunde. Alle har kanskje fått med seg at jeg bor i New Zealand og her er det jo litt anderledes! Så hvis du har noe på hjertet som du vil vite om New Zealand eller min hverdag her, utveksling. Hva som helst, er det bare å spørre i vei :)) 

     Fine Queenstown ♥

 • 2

  Dreams really do come true

  New Zealand tid: 19:26

  Wææææ!!! Det er bekreftet, Jeg, Eenya og Marie skal til Australia!!! Jeg har alltid drømt om å dra dit, men det har alltid vært for dyrt eller for langt. Og foreldrene mine hater å reise lenge så vi har liksom beholdt oss i Europa. Men endeliig fikk jeg drømmen min i oppfylelse, vi skal nemlig til SYDNEY & GOLD GOAST!! som også er kjent som Surfers Paradise. Åhh hvor jeg gleder meg til shoppingen, maten, vann parkene, tivoliene, guttene, surfingen osv. Blir et minne for livet. Klarer ikke å vente lengere, vi reiser den 8 Januar og kommer tilbake den 28. Så vi får rundt 3 uker der. Er helt ubeskrivelig, før var jo dette bare en drøm, en tanke å nå er det virkelig! Ska bynne å spare litt fremover haha og ønske meg penger i julegave. Kommer til å være blakk når jeg er ferdig der as. 
   

 • 0

  TB - TAHUNANUI BEACH

  New Zealand tid: 23:00

  Heey, de siste dagene har vært veldig travel pga eksamener, har nemlig 5 stk!!! Helt sykt, i Norge har du liksom 1 andre året, 2 hvis du er uheldig! De siste ukene har egentlig vært veldig bra og i tillegg har været vært så bra her. Vi har dratt masse på kafé.. haha! Men samtidig har vi trent mye. Har begynt på Vollyball, er faktisk veldig morsomt :D Dro på beachen med "the Ingrids" haha det nye kallenavnet, siden det er 3stk som heter det. Vi tok noen fine bilder, som dere kan se litt lengere ned. Idag hadde jeg 2 eksamener, 1 i matte og 1 i samf.. Men Marie har bursdag i dag, wooohoo! Vi skal ut å spise imorgen, så bildene kommer forhåpentligvis litt senere.


 • 4

  S P R I N G

   

  New Zealand tid: 18:29             

             

              

 • 2

  LATEST ❤ INSTAGRAM

  New Zealand tid: 10:04

   

     

  1. Frozen yoghurt 2. Jeg og Veronica på fjelltur 3. Selfffiie, hehe 4. Meg på Rabbit island 5. Meg og Marie på Café 6. Vollyball laget ♡ 7. Meg & Veronica på sykkeltur <3 8. Jentene på stranda 9. selfiie igjeen.. heh 10. Et bilde av en palme her i nz :) 11. Upshop Prom <3 12. prøvde å ta et "inspobildee" 13. Upshop Prom - my girls ♡ 14. Dagens Qoute :)                         


 • 0

  Centre of New Zealand

  New Zealand Tid: 18:57

           

  Her om dagen var vi på tur med Outdoor ed, som er et fag jeg tar på skolen. Da dro vi til det de kaller "Centre of new zealand" som var helt fantastisk. Vi hadde konkuranse om å finne flest poster, å da vant vi norske. Wooop! Ellers storkoser jeg meg her nede, alle menneskene er bare super og jeg savner ikke Tromsø i det hele tatt!! For å si det slikt, så klager jeg ikke :-) Helgen min har faktisk vært veldig travel, på torsdagen var det upshop prom, som var utrolig artig! Ble kjent med så mange nye mennesker (kiwier). På fredag hadde jeg og Eenya sleepover hos henne, vi skulle nemlig til et spa på lørdagen kl 9 på morgen!! fordi hun skulle ha nye vipper. Så etter det dro på shopping :) trur jeg brukte alle pengene mine... Senere dro vi til byen for å spise med Julia ( fra Brasil) og Viktoria (fra Tyskland) som er 2 internasjonale studenter. Det var superkoos, maten var såå god! Vi dro på en plass kalt 623? om jeg ikke husker feil. Så rett etter det dro vi på ballet. Jeg pleier ikke å dra på sånne ting, men siden en vennina av oss skulle danse dro vi å så på. Etter dette dro jeg og Eenya til her place, å resten av søndagen chillit vi men pizza. Så har vært en ganske så bra helg på meg :)  

 • 2

  RABBIT ISLAND

  New Zealand tid: 22:03

   

                    

           

          

                              

                        

 • 4

  NELSON THROUGH MY IPHONE

  New Zealand Tid: 22:16
   

   

 • 2

  NAYLAND COLLEGE

  New Zealand tid: 21:33

  Hellooo!

  Sorry for å ikke ha blogget, men har ikke gjort så veldig mye de siste dagene. På mandag startet skolen her. Første dagen var ganske chill, det eneste vi gjore var å ta noen tester for å se hvilke nivå vi e på, fikk ønske hvilke fag vi ville ha og fikk utdelt skrivesaker og litt sånt. I dag fikk vi vår egen "timetable" der står det hvordan fag du skal ha og katti kl. Fikk nesten alle fagene jeg ønsket meg. Jobber enda med saken, forhåpentligvis klarer jeg det :)) Skolen tilbyr ganske mye kult, men pga skolen i Norge fikk jeg bare 1 fag jeg hadde virkelig ønsket meg.

  Ellers er skolen ganske stor, rundt 1200 elever. Skjønner enda ikke helt hvor alt er men kommer seg vell. Skolen har en kantine, haha hva kan man si om den? Den suger rett og slett! De selger bare driiiit, er så og si ingenting som frister. Borsett fra en iskald pepsi max :) hehe

  Skolen har ganske mange studenter er ikke helt sikker på antallet, men de kommer fra hele verden. Som jeg har fått med meg er det Japan, Tyskland, Sveits, Østerriket, Frankrike, Spania, Italia, Norge og Bracil trur jeg. Ikke så mye mer å si om skolen? Ja og for de som lurer 0 uniform :))) veldig glad for det. Vi har dresscode har ikke så mye å si nu på vinteren, men på sommeren er det litt verre. Kommer vell tilbake til det ettervært som det blir varmere å skole reglene begynner å irritere meg :p 

 • 0

  KONTAKT/SPONSING

  Hei!
  For kontakt eller sponsing? send meg en mail på: 

  Helene@villahelberg.no 


 • Helene Helberg

  Hei! Mitt navn er Helene, jeg er en 17 år gammel jente fra Tromsø, som lever det gode liv i New Zealand. På bloggen min kan du følge med på min hverdag her nede og mye mer :)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Instagram

   bilde  hits